Η Andretti έχει μείνει χωρίς προμηθευτή κινητήρα - Τι απέγινε η συμφωνία με την Alpine


Η συμφωνία με την Alpine για κινητήρες Renault στην Andretti έληξε, και πλέον οι δύο πλευρές θα πρέπει να αρχίσουν νέες διαπραγματεύσεις.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: ALPINE CARS MEDIA
  • 12/10/2023

Η καθυστέρηση της επιλογής νέας ομάδας από τη FIA για το πρωτάθλημα της F1 φέρνει καθυστέρηση και στην έγκριση αυτής από το σπορ, γεγονός που άφησε χωρίς συμβόλαιο για κινητήρες την Andretti, η οποία πήρε το «πράσινο φως» από την Ομοσπονδία.

Αυτό αποκάλυψε ο προσωρινός επικεφαλής της Alpine F1, Bruno Famin, μιλώντας στο Autosport:

«Είχαμε ένα προσύμφωνο με την Andretti, που έληξε γιατί επρόκειτο να πάρουν άδεια να αγωνιστούν στην F1 πριν από μία συγκεκριμένη ημερομηνία.

«Αυτό σημαίνει ότι, αν θέλουμε να κάνουμε κάτι με την Andretti, θα πρέπει να διαπραγματευτούμε ένα νέο συμβόλαιο από το μηδέν. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία συμφωνία.»

Παρόλα αυτά, ο Famin επεσήμανε την ανάγκη η F1 να πάρει άμεσες αποφάσεις για την είσοδο της ομάδας στο grid ενόψει 2025 (ή το αργότερο το 2026), καθώς θα πρέπει -αν κι εφόσον επανεκκινήσει τη συνεργασία με την Andretti- να αρχίσει να κατασκευάζει τα απαραίτητα μέρη για να είναι σε θέση να προμηθεύσει με κινητήρες τους Αμερικανούς.

Αυτή τη στιγμή, κινητήρες Renault έχει μόνο η Alpine. Όλοι οι άλλοι κατασκευαστές έχουν πάνω από μία ομάδα στην οποία προμηθεύουν κινητήρες, οπότε η Andretti δεν μπορεί να επιλέξει να συνεργαστεί με άλλη εταιρεία παρά μόνο με τους Γάλλους.

Ασφαλώς, το πλάνο είναι σε μεταγενέστερο χρόνο η GM, με όχημα την Cadillac, να κατασκευάσει τον δικό της κινητήρα, αν και σε πρώτη φάση μάλλον θα μετονομάζει εκείνους της Renault.